Splendid BLOG

Krachtplekken: de grootste procesversnellers

Hoe je het ook noemt, spirituele reizen, magische reizen, energiereizen of mindfull reizen: we reizen altijd ‘met kennis van en geworteld in het landschap’

Krachtplekken

Een krachtplek is een krachtplek als het er voor jou een is. Je hebt vast wel favoriete plaatsen en gebieden waar je direct tot rust komt, oplaadt tot je zelf komt of waar je je gewoon blij of gelukkig voelt. Soms komt dat heel simpel omdat je er een herinnering hebt of omdat het gewoon een wonderschone plaats is. 

Vaak is er nog iets meer aan de hand. Er zijn plekken die daadwerkelijk lijken te vibreren, ze stralen iets uit en je kunt het gevoel hebben dat ze je iets vertellen. Dit zijn plaatsen of gebieden waar de sluier tussen hemel en aarde soms wel dunner lijkt. Vaak zijn deze plekken al heel erg lang, soms al duizenden jaren in gebruik als rituele plek en staat er ook een steencirkel, hunebed, kerk, tempel of is er een bron met kapelletje.

Levend Land

Er is hier ook het nodige aan wetenschappelijk onderzoek aan gedaan of de menselijke waarnemingen zich ook uitdrukt in meetbare eigenschappen.

In het boek Levend Land heb ik al een en ander over krachtplaatsen geschreven, maar ik zet toch nog even de belangrijkste punten op een rij. Ietwat kort door de bocht, de onderbouwing kun je in het boek lezen.

De aarde heeft een elektromagnetisch veld. Hierin is zowel horizontale stroming en uitwisseling van energie, dus door de landschappen heen, als verticale uitwisseling waarin het universum en de aarde in een constant stromende verbinding staan.

De horizontale stroming gaat via meanderende banen van energie, de zogenaamde tellurische stromingen. Dit is iets anders dan een leylijn dat in feite een geometrische constructie is, maar die niet speciaal “energetisch geladen” hoeft te zijn. Een voorbeeld van een energiestroom is de “Maria-Michael telluric current” die door Engeland stroomt . De stroom bestaat uit twee banen, een meer vrouwelijke stroom, die over grote afstand iedere 5-8 kilometer een Maria plaats aandoet en de meer manlijke Michael stroom die de heuveltoppen en de Michaelskerkjes aan doet. Het manlijke en vrouwelijke, gelijkwaardig en in balans, dat is wat de natuur eigenlijk overal aan ons laat zien. Op de kruispunten vindt de ontmoeting, uitwisseling en bundeling van energie plaats. Rituele plekken werden doelbewust op dit soort kruispunten gecreëerd.

De plekken hebben zelfs een dag- en nachtritme. Bij zonsopgang als de energie van de zon de plek binnenkomt, wordt de plaats wakker. Uit metingen blijkt dat de energie wordt opgevangen en gebundeld. In de nacht komt de plek tot rust. Het zijn in feite levende plaatsen.

De energie werd op deze plekken gebundeld en gekleurd door de menselijke bedoeling met de plek. Dit alles heeft zelfs meetbare effecten op de elektromagnetische eigenschappen van een plaats. Samengevat zijn de bepalende factoren die de uitwerking en het effectvan de plek bepalen: gesteentesoort, breuklijnen, gebruikte materialen, geometrie, ontwerp, lichtinval en intentie van de plek.

De aarde was ooit heilig

Er was hierover in onze prehistorie tot aan de vroegchristelijke periode veel kennis. In de vroegste geschiedenis was het land en de aarde heilig voor de mensen. Heilig betekent eigenlijk ‘heel’.  Gevolg was dat de mens een andere, ‘hele’ relatie met de aarde had. Bijvoorbeeld de megalithische cultuur heeft het daarmee duizenden jaren volgehouden. In onze tijd is onze houding ten opzichte van de aarde veranderd naar een hiërarchische, we staan erboven en besluiten erover. Dat heeft niet goed uitgewerkt. We hebben onszelf verwijderd van ons zelf en van onze oorsprong. Dit is dus een pleidooi voor een mens-aarde relatietherapie te starten. Dit begint eronder andere mee dat we de krachtplekken en het wonderbaarlijke weer op waarde weten te schatten. We hebben dit keihard nodig.

Elektromagnetische wezens

Omdat we als mens feitelijk elektromagnetische wezens zijn, zijn we ook gevoelig voor de verandering van het magnetisch veld of waar het sterker of zwakker is en voor de informatie die daarin is uitgedrukt, de intentie van een plek. “De ouden” gebruikten dit gegeven bewust bij het ontwerp van hun tempels. Het doel van de tempel was om andere bewustzijnsstaten te betreden en daar informatie voor zichzelf en/of voor de gemeenschap uit te halen. De plaatsen vormden ingangen of portals naar andere dimensies en bewustzijnsstaten. Boven de tempel van Delphi stond bijvoorbeeld het zinnetje: “Ken u zelve”.

In Egypte werden de pharaos in een hele diepe trance gebracht, zodat ze in de piramides reizen naar andere dimensies konden maken. Na een aantal dagen stonden ze weer op. Dergelijke rituelen vormden de basis voor de wederopstandingsverhalen. Het Engelse woord ‘altar’ werd nog niet zo lang geleden geschreven als ‘alter’, wat ‘veranderen’ betekent. Het altaar was net zo goed bedoeld om een veranderde staat van bewustzijn te bereiken. Vandaar dat de priester van dienst juist daar staat.

Kijkje in de Splendid Travel keuken

Het is altijd fijn om naar een serie krachtplekken te gaan. Als je het een keer gedaan hebt, wordt het een levenswijze, onlosmakelijk verbonden met je ‘personal journey’. Tegelijkertijd is het wel handig om te weten wat je doet. Bij Splendid Travel hebben we gedurende lange tijd uitgezocht hoe je kunt weten wat de kenmerken van interessante gebieden zijn, wat de intentie van een plaats is, hoe je hierop kunt afstemmen en hoe je dit gericht kunt aanwenden om zoveel mogelijk groei en ontwikkeling te kunnen faciliteren. Omdat we weten wat de plekken doen, kunnen we bewust met de opbouw van de reis spelen, net wat er nodig is en wat er kan en moet gebeuren. Welke plek zet de poorten open, waar kun je vooral loslaten, waar krijg je vooral antwoorden en waar integreer je alle ervaringen? We halen daarbij alles uit de kast: de intuïtieve kennis over leven op aarde, de kennis van landschappen, de geschiedenis, de geologie en geomorfologie en natuurlijk de hele praktische kennis over sfeervolle gelegenheden om even te pauzeren.

Iedere reis begint dus aan de keukentafel: kaarten op tafel, kennis bij de hand (boeken en internet) en vervolgens op voorbereidingsreis.

Zie hier een filmpje over Splendid Travel.

En dan op reis

De plaatsen zijn de ruggengraat van de reis. Tijdens de reis bewaken we vooral de ‘magische energie-bubbel’, die er eigenlijk altijd ontstaat. Vaak heb je het gevoel na drie dagen al drie weken op reis te zijn. Transformaties komen gemerkt en ongemerkt. Bij de bubbel letten we vooral op dat iedereen alle ruimte heeft om er de eigen unieke ervaring te hebben. Een reis is een samenwerking tussen aarde, landschap, voorouders en het in het nu zijn. Zo ontstaat de grootste procesversneller die je maar kunt bedenken.

Omdat juist in dit tijdsgewricht niets meer lijkt wat het was, veel mensen grote vragen hebben en omdat er ons vermoedelijk nog veel grotere veranderingen, alleen al in het natuurlijk milieu te wachten staan, is het belangrijker dan ooit te rade te gaan bij de aarde en bij de wijsheid van de ouden. We faciliteren dit graag.

Concrete reizen en trainingen rondom de aarde, natuur en krachtplekken

In alles wat we doen laten we de aarde en de universele kennis terugkomen.

Online informatie-avonden op 12 en 20 mei, 19.30 – 21.00. Geef je op via [email protected].

Trainingen:

Universele wijsheid van de aarde en van onze voorouders voor deze tijd, start 18 mei

Hoe halen we oeroude kennis boven tafel vorm te geven aan de huidige grote transformaties mee vorm te geven? Een integratie tussen meer dan 30 jaar bewustzijnsontwikkeling en geografie. 8 zoomlessen inclusief een meditatiepakket.

Klik hier voor de informatie

Lessen van de aarde

De aarde is onze bron. Het is handig te weten hoe ze ‘werkt’. Wat zijn de lessen die we van de aarde kunnen leren? In 2 buitendagen leer je ze kennen en ervaren: 29/5 en 12/6. Klik hier.

Reizen

Denemarken 10-18 juli

Reis naar verrassend Denemarken langs veel oude, levende stenen: dolmens, mounds, hunebedachtige structuren. Een week lang in een heel simpele modus, in rustige landschappen. Kamperen en met eigen vervoer: super relaxed en Corona proof. Klik hier.

Magisch Ierland, 22-30 augustus

Prehistorische wonderen, een pelgrimstocht, waanzinnige landschappen, super vriendelijke Ieren: de ideale mix voor een mega-ervaring.

Klik hier.

Cornwall, 2 t/m 6 juli

Deze reis is voor ‘de ondernemende professional’: op reis om je weg naar de toekomst te vinden. De begeleiding is samen met Jerry van den Broeke en Hanneke van Oona. De aarde helpt je de antwoorden op je werk- en organisatievragen te vinden. Klik hier.

Retraite en Transformatiereis naar de Orkney, 29 september t/m 5 oktober

Het beste komt hier bij elkaar: alle tijd en ruimte voor jezelf, mediteren op de mooiste plekken in een gebied van kennis, van oeroude mysteriescholen. En dat alles in en vanuit een prachtig, sfeervol landhuis, Woodwickhouse (we kunnen de optie nog een week of 2 vasthouden). Klik hier.

Zomaar een paar tips voor als jezelf op pad gaat

  • Ga zoveel mogelijk naar buiten en zet je geest open om gewoon te ervaren. Hou eens een bespreking buiten. Wees bewust wat er anders is dan een bespreking in een vergaderzaaltje.
  • Ga eens bij een rivier of boom zitten en mediteer op een vraag. Let op dat je niet gaat piekeren, maar het antwoord gewoon laat opborrelen.
  • Zoek eens op een landkaart nieuwe gebieden, die je uitnodigen en ‘waar wat gebeurt’ qua afwisseling, nat-droog, hoog-laag, bos-open gebied. Geniet ervan.
  • Ga eens een dag op pad, zonder een concreet doel. Ga tegen een boom hangen als je daar zin in hebt, loop door als dat is wat je wilt. Kortom stem af!