Het Keileem- en Stuwwalgebied van de Wieringermeer

6 september 2020

< Terug naar overzicht

Een doorsnede door een afwisselend en bezield landschap

6 september 2020

In en rond de Wieringermeer komt een groot aantal verschillende landschapstypes bij elkaar: de zee, het Wad, de polder en een ware stuwwal van zo’n 150.000 jaar oud uit de voorlaatste ijstijd. Een scherpe en markante rug in het platte land!

We beginnen buiten Wieringen aan de Noordzeekust bij Julianadorp, bij Strandpaviljoen Paal6. Bij de zee begint het ontstaan van het land. Hier stromen we na de koffie in. Vervolgens rijden door het zeekleigebied naar de stuwwal van Wieringen. We staan erop stil, we bezoeken in het kerkje van Wieringen. We zitten een tijdje aan het Wad. Het kerkje in Hyppolytyshoef en het kapelletje bij Stroe zijn andere bijzondere punten.


Langs het Wad

We maken contact met de geest van het land, de zee en het Wad en met de energie van een aantal specifieke plekken. Een dag waarin je de oneindigheid kunt laten doordringen.


Kerkje op de stuwwal

Datum en tijd: 6 september 2020 vanaf 10.00 tot ongeveer 16.00. We verzamelen om 10.00 aan de koffie in Julianadorp

Begeleiding: Tjeerd Gorter

Voor: iedereen die zin heeft in het voelen van de geest van dit bijzondere gebied en die zin heeft in een dag gezamenlijk mediteren bij verschillende plekken en met verschillende kwaliteiten (aarde, zee, oneindigheid, etc).

Kosten: €35

Meenemen: kleding aangepast op het weer. Iets te eten en drinken


Het kapelletje bij Stroe

Lees hier meer in het blog over dit gebied!

 

PRAKTISCHE GEGEVENS