Wandelen op de Zuidoostelijke Veluwerand

23 juni
10:00 - 15:30

< Terug naar overzicht

Van laag naar hoog naar laag, over heide, door (onzalige) bossen en over lange lanen

We starten deze wandeling bij station Rheden aan de zuidoostelijke rand van de Veluwe, Nederlands grootste stuwwal. Over de prachtige heide van het Herikhuizerveld stijgen we in het heuvelland naar de Posbank. We vervolgen de wandeling naar de Onzalige bossen (als bossen een dergelijke naam hebben, moet je er wel doorheen, zie hieronder het verhaal…) en vandaar naar Station Dieren.

We laten deze dag de stem van de natuur spreken. We staan regelmatig stil en concentreren ons

We maken contact met de geest van het bos, de heide, de bodem, de lucht en uiteraard de Veluwe als geheel. Een dag voor en met jezelf in contact met de natuur.

Het verhaal van de Onzalige bossen

Vele honderden jaren was het niet pluis in de Onzalige Bossen ten noorden van De Steeg. Een roversbende voerde er een waar schrikbewind. Geen enkele wandelaar keerde na een uitje in het bos terug. Men werd beroofd van al zijn bezittingen en op een vreselijke manier afgeslacht.
Dat gebeurde onder leiding van ridder Arnoud van de Dennenheuvel. Hij was verantwoordelijk voor de naam die het bos tot op de dag van vandaag draagt. Gelukkig is het gevaar voor de wandelaar geweken. Tegenwoordig is het “Onzalige” Bos een “Zalig” Bos waar het heerlijk recreëren is. We wandelen in het overgangsgebied van Veluwe naar IJssel. Van Rheden via de Posbank en Onzalige Bossen naar Dieren.

 

PRAKTISCHE GEGEVENS

Excursie-leiding

Tjeerd Gorter

Hoe reizen we?

Op eigen gelegenheid naar station Rheden. Vandaar lopen we over de Posbank naar Dieren. Je kunt daar de trein weer nemen naar Rheden of naar huis.

Voor wie?

Iedereen die zin heeft in het voelen van de geest van dit bijzondere gebied en die zin heeft in een dag gezamenlijk mediteren bij verschillende plekken en met verschillende kwaliteiten.

Aantal deelnemers

6-14

Kosten

€ 35 lesgeld

Extra informatie

Meenemen: kleding aangepast op het weer. Iets te eten en drinken voor onderweg (zoals gezegd, we doen wel even koffie en thee en mogelijk iets simpels op de Posbank

Inschrijven

Via een mail aan [email protected]