Excursie Staatsbosbeheer en Splendid naar de Weerribben

2 september 2020
08:30 - 12:30

< Terug naar overzicht

Je hoofd leeg in De Weeribben

Uit het persbericht van Staatsbosbeheer:

Je vaart, fietst of wandelt buiten en je ontspant direct, je raakt geïnspireerd en een eventuele vermoeidheid verdwijnt als sneeuw voor de zon. Maar hoe komt dat eigenlijk? En vooral: hoe komt het dat we niet altijd beseffen wat het effect van ‘buiten’is en dit ook bewust gebruiken? Het lijkt wel of we onze vanzelfsprekende verbinding met de aarde en natuur kwijt zijn.

In het verre verleden was dit anders. De mens snapte heel goed de onderlinge afhankelijkheid met de natuur en de samenhang in alles. Dit bracht een andere manier van leven met zich mee. Opnieuw op alle niveaus verbinden met de aarde is wezenlijk voor…eigenlijk alles.

Tjeerd Gorter, fysisch geograaf, bewustzijnstrainer en auteur van het boek Levend Land neemt je samen met een schipper van Staatsbosbeheer het prachtige gebied van de Weerribben in.

Tjeerd laat je met een aantal oefeningen ‘de unieke geest’ van het gebied ervaren. Je maakt zo kennis met de onzichtbare maar o, zo voelbare kwaliteiten van dit waterrijke landschap.

Al varend ga je ervaren wat het bewust voelen hiervan met je doet. De introductie vindt plaats in buitencentrum Weerribben hier staat een kop koffie en/of thee voor je klaar.
Het boek Levend Land van Tjeerd Gorter is bij aanmelding van deze activiteit te koop voor een speciale prijs € 12,50. Verkrijgbaar in het buitencentrum.

Datum: We organiseren 2 excursies. Je kunt kiezen uit woensdag 24 juni en woensdag 2 september

Duur: 3 uur

Start: 8:30uur

Kosten: € 15,00 per persoon

Aanmelden verplicht:

https://www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/weerribben/varen-door-de-weerribben-je-hoofd-leeg

T:  0561 477 272

E:   [email protected]

Like ons op facebook!

http://www.facebook.com/StaatsbosbeheerWeerribben

Adres:
Buitencentrum Weerribben
Hoogeweg 27
8376 EM Ossenzijl
Telefoon: 0561 477 272

PRAKTISCHE GEGEVENS