Zuid Limburg

27 augustus 2022
10:00 - 16:30

< Terug naar overzicht

Langs lianen, bronnen, oude steengroeves en kapelletjes

We maken deze dag een dwarsdoorsnede door  het heuvelland van Zuid-Limburg startend in de hellingbossen van het Maasdal, via het plateau van Margraten naar het Geuldal.

We starten met een korte wandeling door het Bunderbos, op de hellingen van het Maasdal. Op dit soort gradiënten is ‘altijd wat te doen’: bronnen, lianen, lössgebieden bovenop… Vervolgens trekken we het plateau op en bezoeken wat andere plekken zoals het bijzondere Gerlachsputje, hier en daar een kapelletje en we eindigen bij de Heimansgroeve. Hier komt het oudste gesteente van ons land aan de oppervlakte. Je kijkt hier gesteente aan van ongeveer 320 miljoen jaar, dat is andere koek dan bijvoorbeeld het piepjonge veenweidegebied van het Groene hart.

Overal nemen we tijd om ‘de ziel van het landschap’ door te laten dringen. Een heerlijke, vervullende dag met mogelijk wat Limburgse vlaai onderweg…

 

PRAKTISCHE GEGEVENS

Excursiepunten:

Hellingen Maandag: Bunderbos met beekjes en bronnetjes

Kasteel St. Gerlach en kapel

Geuldal en Heimansgroeve

Kleinere punten: kerkje Wahlwiller en een enkel veldkapelletje…

 

Excursie-leiding

Tjeerd Gorter

Hoe reizen we?

Je reist met eigen vervoer. Heb je geen vervoer of wil je een auto delen? Neem even contact op.

Voor wie?

Iedereen die zin heeft na een jaar binnen om weer uitgebreid met een groep op stap te gaan en tegelijk naar binnen in jezelf!

Aantal deelnemers

6-14

Kosten

€ 35 voor het lesgeld

Extra informatie

Lunchpakket en iets te drinken. Daarnaast kun je als je dat wilt (niets verplicht) denken aan een zitkussentje, zonnebrand, wc-papier, eventueel regenkleren en wichelroede.