Rondreis Zuid-Afrika 9-24 november 2024

9 t/m 24 november

< Terug naar overzicht

15-daagse rondreis langs oerplekken in Zuid-Afrika 

Oneindige landschappen, oeroude prehistorie en prachtige kusten

 

Dit is een echte droomreis langs vele mysterieuze krachtplekken, archeologische vindplaatsen, megalithische bouwwerken, en Zuid-Afrikaanse topattracties, waaronder het Tsitsikamma National Park, de Garden Route, de Winelands, de Tafelberg, het Kaapse Schiereiland, de Cederberg Mountains en Kaapstad.

Het Zuid-Afrikaanse landschap is van zichzelf al indrukwekkend. Het is oer en ruig, het geeft het gevoel van oneindigheid, de oudheid van de mensheid is hier voelbaar. Je kunt hier zomaar het gevoel krijgen thuis te komen, bij de bakermat van de menselijke cultuur.

We starten de reis met een bezoek aan de magnifieke Paarl Rock, een bijzonder krachtige energieplek. De ultieme plek om energetisch te landen en op te laden op dag één van onze reis. Later komen we hier nog terug…

Onze volgende bestemming is de Waenhuiskrans Cave, een kalkstenen grot direct aan de Indische Oceaan, alleen toegankelijk bij eb. Hier vandaan reizen we verder naar de schitterende Garden Route en bezoeken de Mother Cave in Wilderness, de Knysna Heads en Knysna Cave.

We bezoeken het adembenemende Tsitsikamma National Park, een van de grootste en oudste Marine Protected Areas ter wereld, met dramatische kustlandschappen, kliffen, grotten, riffen, rivieren en een weelderige vegetatie. Dit unieke coastal park verkeert in nog vrijwel ongeschonden staat.

     

Bij eb lopen we over het strand naar Cathedral Rock (op Google Maps vind je het als Arch Rock) en stemmen af op de energie van dit krachtige portaal. We nemen de tijd om ons te verbinden met de oeroude essentie van deze plek.

Robberg Nature Reserve is een prachtige landtong in de Indische Oceaan, die door oude beschavingen werd gebruikt om rituelen uit te voeren. In Nelson Bay Cave zijn archeologische vondsten uit het neolithicum gedaan. We hiken en mediteren en genieten van het spectaculaire uitzicht en het gezelschap van honderden zeeleeuwen en, als het meezit, dolfijnen en walvissen.

In Mossel Bay bezoeken we Cape St Blaize Cave en Pinnacle Point of Human Origin. Dit zijn archeologische vindplaatsen, gevonden tijdens milieuonderzoek voor een golfbaan. Deze plekken zijn beroemd vanwege de ontdekking van zo’n 75.000 jaar oude sieraden en botgereedschappen.

We verlaten de kust en reizen naar de historische valleien tussen Paarl, Franschhoek en Stellenbosch – de beroemde Zuid-Afrikaanse wijnlanden. We bezoeken opnieuw Paarl Rock, nu met sjamaan en sacred sites researcher Dean Liprini (klik hier voor zijn website). We drinken sjamanistische thee van lokaal geplukte kruiden en mediteren. Later op de dag gaan we naar een of meerdere wine estates voor lunch, diner en/of een wijnproeverij.

Op tweeënhalf uur rijden van de winelands liggen de Cederbergen waar we de Bushmans Kloof verkennen. Een stille en gave canyon met mooie rotsschilderingen van de San-volkeren. Vermoedelijk reisden de sjamanen in trance naar verschillende dimensies van bewustzijn om te communiceren met de voorouders, andere wezens en de aarde. We gaan het zien, ervaren en voelen tijdens onze hike langs de Sevilla Rock Art Trail.

De volgende stop is Kaapstad waar we opnieuw sjamaan en sacred sites researcher Dean Liprini ontmoeten. Dean gidst ons in drie dagen langs unieke krachtplekken op en rondom de Tafelberg en het Kaapse Schiereiland. Rondom het Kaapse Schiereiland komen de warme Indische en koude Atlantische oceaan bij elkaar en dat is voelbaar in de vitaliteit en energie van het landschap.

Met de kabelbaan gaan we naar de top van de Tafelberg om de energie van deze markante berg te ervaren. In Sun Valley dompelen we onder in de energieën van de Pyramid All Seeing Eye Rock en de Ascension Cave, twee energetisch uiterst krachtige plekken op het Kaapse Schiereiland. We genieten van door Dean bereide sjamanistische thee die ons helpt af te stemmen, los te laten en in onze kracht te komen. Andere plekken in dit gebied The Great Mother Stone, de Fertility Caves, Great Burial Cave en niet te vergeten de pinguïn kolonie op Boulders Beach.

 

 

 

 

 

 

 

We sluiten de reis af op Dias Beach, het meest zuidelijke strand van Afrika, een zeer krachtige plek tussen het mannelijke en het vrouwelijke van Kaap Punt en Kaap de Goede Hoop. Hier ronden we de reis energetisch af en zorgen we dat je alle parels die je hebt gevonden je dagelijks leven in kunt nemen.

Na het diner vertrekken we naar de luchthaven voor de nachtvlucht naar Amsterdam.

Tijdens de reis: op alle plekken staan we uitgebreid stil. We doen dan gerichte en geleide meditaties om de essentie van de gebieden en plekken zo intens mogelijk te ervaren. Je hebt steeds ook voldoende ruimte om zelf op de plekken rond te lopen, kijken en voelen. Deze reis bevat een schat aan informatie en stof tot bezinning. Reizen naar dit soort oerplekken brengt je heel dicht bij jezelf. Grote of kleine veranderingen die je misschien al langer wilde, komen opeens een stuk makkelijker. Door iedere dag gericht ‘naar binnen te gaan’, zorgen we ervoor dat je de parels ook echt uit de reis kunt halen.

Over ons

Paul Martijn

Paul is media-ondernemer en gepassioneerd liefhebber van (Zuid) Afrika. Als mede-oprichter van Justdiggit zette hij zich in voor grootschalige vergroening op het continent. Na een opleiding energy reading en healing bezocht Paul vele krachtplekken in Zuid-Afrika, waar hij al 20 jaar (deels) woont. Vol enthousiasme besloot hij de ultieme energie-reis naar Zuid-Afrika te organiseren.

Tjeerd Gorter

Tjeerd Gorter is fysisch geograaf, bewustzijnstrainer en reisleider. Sinds 2002 organiseert hij reizen naar bijzondere gebieden en plaatsen. Hij leidde in 2010 al eens een groep naar de wildernis van Zuid-Afrika. Sindsdien is veel ontdekt (zie hieronder bij Michael Tellinger) en het is dus hoog tijd om naar dit prachtige land terug te gaan. Tjeerd bracht in 2019 het boek Levend Land uit, over krachtplekken als bron van transformatie. Zijn taak deze reis is door elke dag in les en/of meditaties de ‘rode energiedraad’ voor iedereen beschikbaar te maken.

Dean Liprini

Dean is sjamaan en oprichter van de Sacred Sites Foundation in Zuid-Afrika. Hij heeft meer dan 28 jaar full-time ervaring in sacred sites research en heeft een boek getiteld “Pathways of the Sun – Unveiling the Mysteries of Table Mountain and Beyond” geschreven, gepubliceerd in 2006. Dean is een pionier op het gebied van archeo-astronomie in Zuid-Afrika en kent de locaties die we bezoeken door en door. Klik hier voor zijn website.

PROGRAMMA

Het programma van dag tot dag, 9 t/m 24 november 2024

Zaterdag 9 november 2024: vlucht Amsterdam – Kaapstad
Overnachting in Paarl

Zondag 10 november 2024: Paarl Rock, Sacred Hippo Womb Cave, Waenhuiskrans Cave
Overnachting in Arniston

Maandag 11 november 2024: Mother Cave Wilderness, Knysna Heads, Knysna Cave
Overnachting in Plettenberg Bay

Dinsdag 12 november 2024: Tsitsikamma National Park
Overnachting in Plettenberg Bay

Woensdag 13 november 2024: Arch Rock / Cathedral Rock. Overnachting in Plettenberg Bay

Donderdag 14 november 2024: Robberg Nature Reserve, Nelson Bay Cave
overnachting in Plettenberg Bay

Vrijdag 15 november 2024: Cape St. Blaize, Pinnacle Point of Human Origin met gids Christopher
Overnachting in Riviersdal

Zaterdag 16 november 2024: winelands, wine estates, wine tasting
Overnachting in Paarl

Zondag 17 november 2024: Paarl Rock, Sacred Hippo Womb Cave, met Dean Liprini
Overnachting in Clanwilliam

Maandag 18 november 2024: Bushmans Kloof, Sevilla Rock Art Trail
Overnachting in Clanwilliam

Dinsdag 19 november 2024: vrije dag in Kaapstad
Overnachting in Kaapstad

Woensdag 20 november 2024: Tafelberg en Lions Head met Dean Liprini
Overnachting in Kaapstad

Donderdag 21 november 2024: Great Mother Stone en Fertlilty Caves met Dean Liprini
Overnachting in Fishhoek

Vrijdag 22 november 2024: Great Burial Cave, Ascension Cave en Pyramid All Seeing Eye Rock met Dean Liprini
Overnachting in Fishhoek

Zaterdag 23 november 2024: Boulders Beach, Cape Point, Cape of Good Hope,  afronding van de reis op Dias Beach
Overnachting in vliegtuig (nachtvlucht)

Zondag 24 november 2024: aankomst om 11:00u ’s morgens op Schiphol

Tot slot:

Splendid-life is aangesloten bij de GGTO, de VVKR en het Calamiteitenfonds. Dit geeft jou als reiziger een aantal belangrijke zekerheden en garanties rondom de reis.

Klik hier voor de reisvoorwaarden.

 

Reisleiding

Tjeerd Gorter en Paul Martijn. Onderweg neemt Dean Liprini (4 dagen) ons mee naar een aantal unieke plaatsen. Door omstandigheden kan het programma overigens soms afwijken van hetgeen hier is beschreven.

Hoe reizen we?

Met rechtstreekse KLM-retourvlucht en ter plaatse met mini-bus. Op het moment dat er voldoende inschrijvingen zijn, kan de vlucht worden geboekt. Op dat moment besluiten we of er voldoende mensen zijn voor een groepsboeking voor de zelfde vlucht of dat je individueel boekt.

Voor wie?

Iedereen die deze prachtige reis naar buiten en binnen wil maken en Zuid-Afrika op een unieke manier wil ontdekken.

Aantal deelnemers

Groepsgrootte: minimaal 8, maximaal 14 personen.

Kosten

€ 2.750 exclusief retourvlucht, inclusief 14 hotelovernachtingen op basis van een gedeelde kamer, transfers, vervoer, alle begeleiding, ceremonies, gidsen en entrees. Bijdrage Calamiteitenfonds: €2,50. Toeslag éénpersoonskamer: € 500. Niet inbegrepen zijn de maaltijden (lunch en diner). Reken hiervoor circa € 20 per dag. Je kunt overigens ook een andere vlucht boeken, omdat je bijvoorbeeld al eerder wilt aankomen of later wilt terugreizen.

Extra informatie

Voertaal: Het kan zijn dat er mensen uit meerdere landen meegaan. De meditaties (Tjeerd) worden dan zowel in Nederlands als Engels gedaan. Dean doet alles uiteraard in het Engels.

Inschrijven

Inschrijven: [email protected]. Toewijzing op volgorde van inschrijving. Stuur hiervoor een mail aan [email protected]. Aanbetaling: 50% bij boeking (en na bevestiging dat de reis doorgaat), 30% twee maanden voor vertrek en 20% een maand voor vertrek. Klik hier voor de reisvoorwaarden/