Rondreis Zuid-Afrika maart 2024

9 t/m 25 maart

< Terug naar overzicht

16-daagse rondreis langs oerplekken in Zuid-Afrika 

Let op: deze reis wordt verplaatst naar november 2024 of naar maart 2025

Oneindige landschappen, oeroude prehistorie, prachtige kusten, beleven van de equinox…

 

Dit is een echte droomreis langs vele mysterieuze krachtplekken, archeologische vindplaatsen, megalithische bouwwerken, en Zuid-Afrikaanse topattracties, waaronder: Tsitsikamma National Park, de Garden Route, de Winelands, de Tafelberg, het Kaapse Schiereiland, de Cederberg Mountains en Kaapstad. Het Zuid-Afrikaanse landschap is van zichzelf al indrukwekkend. Het is oer en ruig, het geeft het gevoel van oneindigheid, de oudheid van de mensheid is hier voelbaar. Je kunt hier zomaar het gevoel krijgen thuis te komen, bij de bakermat van de menselijke cultuur.


We starten de reis met een bezoek aan de magnifieke Paarl Rock, de op twee na grootste granieten rots ter wereld, en mede daardoor een bijzonder krachtige energieplek. De energie spuit hier de grond uit! De ultieme plek om energetisch te landen en op te laden op dag één van onze reis. Later komen we hier gelukkig nog terug…

Onze volgende bestemming is de gigantische Waenhuiskrans Cave, een kalkstenen grot direct aan de Indische Oceaan, alleen toegankelijk bij laagtij. Van hier reizen we verder naar de schitterende Garden Route en bezoeken de enorme Mother Cave in Wilderness, de geweldige Knysna Heads en Knysna Cave.

We bezoeken het adembenemende Tsitsikamma National Park, een van de grootste en oudste Marine Protected Areas ter wereld, met dramatische kustlandschappen, kliffen, grotten, riffen, rivieren en een weelderige vegetatie. Dit unieke coastal park verkeert in nog vrijwel onberispelijke staat.

 

Bij laagtij lopen we over het strand naar de indrukwekkende Cathedral Rock (ook wel: Arch Rock) en stemmen af op de energie van dit krachtige portaal. We nemen de tijd om ons te verbinden met de oeroude symbolische en ceremoniële betekenis van deze plek, en we voelen en bestendigen wat er geboren wil worden.

Robberg Nature Reserve is een magische en mystieke landtong in de Indische Oceaan, uitverkoren door oude beschavingen om begrafenisrituelen uit te voeren tussen beschilderde grafstenen. In Nelson Bay Cave zien we archeologische vondsten uit het Stenen Tijdperk. We hiken en mediteren en genieten van het spectaculaire uitzicht en het gezelschap van honderden zeeleeuwen en, als het meezit, dolfijnen en walvissen.

In Mossel Bay bezoeken we Cape St Blaize Cave en Pinnacle Point of Human Origin, archeologische vindplaatsen beroemd geworden door de ontdekking van 75.000 jaar oude sieraden, kralen gemaakt van Nassarius-schelpen en 80.000 jaar oude botgereedschappen. Een aantal van de vroegste aanwijzingen voor schelpdiervisserij dateert van circa 140.000 jaar geleden.
We verlaten de kust en reizen naar de historische valleien tussen Paarl, Franschhoek en Stellenbosch – de beroemde Zuid-Afrikaanse wijnlanden. Hier zijn we getuige van de enorme energetische draaikolk die ontstaat door de convergentie van twee bergketens. We bezoeken opnieuw Paarl Rock, nu met sjamaan en sacred sites researcher Dean Liprini (klik hier voor zijn website). We drinken sjamanistische thee van hier geplukte kruiden en mediteren. We bezoeken een of meerdere wine estates voor lunch, diner en/of een wijnproeverij.

Op tweeënhalf uur rijden van de winelands liggen de Cederbergen waar we de Bushmans Kloof verkennen. Een magische canyon waar de San-volkeren het leven in ceremonie en dans zouden hebben gevierd, zoals hun rotsschilderingen lijken weer te geven. De sjamanen reisden in trance naar verschillende dimensies van bewustzijn, communicerend met de geest van hun voorouders, de sterrenstelsels, andere wezens, en de aarde. We gaan het zien, ervaren en voelen tijdens onze hike langs de Sevilla Rock Art Trail.
We vervolgen de reis naar Kaapstad waar we opnieuw sjamaan en sacred sites researcher Dean Liprini ontmoeten. Dean gidst ons in drie dagen langs unieke krachtplekken op en rondom de Tafelberg en het Kaapse Schiereiland dat twee oceanen, de Indische en de Atlantische, van elkaar scheidt. Twee oceaanstromingen, de koude Benguela Current en de warme Agulhas Current, komen hier samen en garanderen een spectaculaire ervaring van vitaliteit, energie en landschap. In de vroege ochtend van 22 maart 2024 nemen we deel aan de Equinox Sunrise Ceremony onder leiding van Dean.

Met de kabelbaan gaan we naar de top van de Tafelberg om de energie van deze magnifieke berg te ervaren. In Sun Valley dompelen we onder in de energieën van de Pyramid All Seeing Eye Rock en de Ascension Cave, de twee krachtigste transformatieve, energetische knooppunten van het Kaapse Schiereiland. We genieten van door Dean bereide sjamanistische thee die ons helpt af te stemmen, los te laten en in onze kracht te komen. In drie dagen bezoeken we The Great Mother Stone, de Fertility Caves, Great Burial Cave, Kaap de Goede Hoop, Kaap Punt en niet te vergeten de pinguïn kolonie op Boulders Beach.
We sluiten de reis af op Dias Beach, het meest zuidelijke strand van Afrika, een zeer krachtige plek gelegen tussen het mannelijke en het vrouwelijke van Kaap Punt en Kaap de Goede Hoop. Hier mediteren we en zaaien we individuele en collectieve intenties voor onszelf, de mensheid en onze planeet. We verbinden met elkaar en delen wat we hebben ervaren en verzameld tijdens deze prachtige reis.

         

Na het diner vertrekken we naar de luchthaven voor de nachtvlucht naar Amsterdam.

Over ons

Paul Martijn

Paul is media-ondernemer en gepassioneerd liefhebber van (Zuid) Afrika. Als mede-oprichter van Justdiggit zette hij zich in voor grootschalige vergroening op het continent. Na een opleiding energy reading en healing bezocht Paul vele krachtplekken in Zuid-Afrika, waar hij al 20 jaar (deels) woont. Vol enthousiasme besloot hij de ultieme energie-reis naar Zuid-Afrika te organiseren.

Tjeerd Gorter

Tjeerd Gorter is fysisch geograaf, bewustzijnstrainer en reisleider. Sinds 2002 organiseert hij reizen naar bijzondere gebieden en plaatsen. Hij leidde in 2010 al eens een groep naar de wildernis van Zuid-Afrika. Sindsdien is veel ontdekt en het is dus hoog tijd om naar dit prachtige land terug te gaan. Tjeerd bracht in 2019 het boek Levend Land uit, over krachtplekken als bron van transformatie.

Dean Liprini

Dean is sjamaan en oprichter van de Sacred Sites Foundation in Zuid-Afrika. Hij heeft meer dan 28 jaar full-time ervaring in sacred sites research en heeft een boek getiteld “Pathways of the Sun – Unveiling the Mysteries of Table Mountain and Beyond” geschreven, gepubliceerd in 2006. Dean is een pionier op het gebied van archeo-astronomie in Zuid-Afrika en kent de locaties die we bezoeken door en door.

PROGRAMMA

Het programma van dag tot dag, 9 t/m 25 maart 2024

Zaterdag 9 maart: vlucht Amsterdam – Kaapstad
Overnachting in Paarl

Zondag 10 maart: Paarl Rock, Sacred Hippo Womb Cave
Overnachting in Arniston

Maandag 11 maart: Waenhuiskrans Cave
Overnachting in Riviersdal

Dinsdag 12 maart: Mother Cave Wilderness, Knysna Heads, Knysna Cave
Overnachting in Plettenberg Bay

Woensdag 13 maart: Tsitsikamma National Park
Overnachting in Plettenberg Bay

Donderdag 14 maart: Arch Rock / Cathedral Rock
Overnachting in Plettenberg Bay

Vrijdag 15 maart: Robberg Nature Reserve, Nelson Bay Cave
Overnachting in Plettenberg Bay

Zaterdag 16 maart: Cape St. Blaize, Pinnacle Point of Human Origin met gids Christopher
Overnachting in Riviersdal

Zondag 17 maart: winelands, wine estates, wine tasting
Overnachting in Paarl

Maandag 18 maart: Paarl Rock, Sacred Hippo Womb Cave, met Dean Liprini
Overnachting in Clanwilliam

Dinsdag 19 maart: Bushmans Kloof, Sevilla Rock Art Trail
Overnachting in Clanwilliam

Woensdag 20 maart: vrije dag in Kaapstad
Overnachting in Kaapstad

Donderdag 21 maart: Tafelberg en Lions Head met Dean Liprini
Overnachting in Kaapstad

Vrijdag 22 maart: Equinox Sunrise Ceremony, Great Mother Stone en Fertlilty Caves met Dean Liprini
Overnachting in Fishhoek

Zaterdag 23 maart: Great Burial Cave, Ascension Cave en Pyramid All Seeing Eye Rock met Dean Liprini
Overnachting in Fishhoek

Zondag 24 maart: Boulders Beach, Cape Point, Cape of Good Hope, afsluiten van de reis op Dias Beach
Overnachting in vliegtuig (nachtvlucht)

Maandag 25 maart: aankomst om 11:00u ’s morgens op Schiphol

Reisleiding

Tjeerd Gorter en Paul Martijn. Onderweg neemt Dean Liprini (4 dagen) ons mee naar een aantal unieke plaatsen. Door omstandigheden kan het programma afwijken van hetgeen hier is beschreven.

Hoe reizen we?

Met rechtstreekse KLM-retourvlucht en ter plaatse met mini-bus.

Aantal deelnemers

Groepsgrootte: minimaal 8, maximaal 14 personen.

Kosten

€ 2.975, exclusief retourvlucht, inclusief 15 hotelovernachtingen op basis van een gedeelde kamer (indien voldoende mensen om te delen, anders betaal je het single tarief), transfers, vervoer, alle begeleiding, ceremonies, gidsen en entrees. Toeslag éénpersoonskamer: € 500. Niet inbegrepen zijn de maaltijden (lunch en diner). Reken hiervoor circa € 20 per dag.

Extra informatie

Op het moment dat er voldoende inschrijvingen zijn, kan de vlucht worden geboekt. Op dat moment besluiten we of er voldoende mensen zijn voor een groepsboeking voor de zelfde vlucht of dat je individueel boekt.

Inschrijven

Inschrijven: [email protected]. Toewijzing op volgorde van inschrijving. Stuur hiervoor een mail aan [email protected]. Aanbetaling: 30% van de reissom uiterlijk 1 november 2023. Restantbetaling: 70% van de reissom uiterlijk 1 januari 2024.