Magisch Ierland

22 t/m 31 augustus 2021

< Terug naar overzicht

Het land waar de sluier tussen hemel en aarde nét wat dunner is

In Ierland en bij de Ieren lijkt de sluier tussen hemel en aarde net wat dunner dan bij ons. Er hangt hier een soort magie in de lucht. Het land heeft ook nog eens een prachtige natuur, een groot aantal megalitische hoogtepunten en een heerlijke sfeer. Als je eenmaal in dit land bent geweest, zit het in je hart. De levenskracht van dit wonderschone land neem je in je cellen weer mee naar huis.

Klik hier voor een filmimpressie!

De tombe op de Knocknarea. Volgens de overleveringen ligt hier Queen Maeve, een oude Aardegodin. In latere verhalen werd ze meer en meer een oorlogsgodin. Op de top voel je zelf al heel snel welk verhaal voor jou het meeste klopt.

We starten deze reis net ten noorden van Dublin bij de beroemde megalitische constructies van bijvoorbeeld Newgrange en Knowth.  Dan trekken we noordwestwaarts via de tombes van Loughcrew naar de omgeving van Sligo. Hier bezoeken we het bergje, de Knocknarea waar Queen Maeve, een oergodin van het land begraven zou liggen. Via Errew Abbey middenin de leegte van het graafschap Mayo trekken we naar Connemara. Vanuit een hotel in deze streek bezoeken we een van de Aran Islands, dwalen we door Connemara en beklimmen de oude pelgrimsberg de Croagh Patrick.
Op de terugweg doen we het legendarische Tara aan. Hier zouden in de prehistorie de koningen worden gekroond.

The Stone of destiny op Tara. De aanstaande koning legde zijn hand op deze steen. Als de aarde vervolgens zou brullen van plezier, dan was dit de rechtmatige leider. De aarde geeft het leven en de koning zorgt ervoor!

 

De hellingen van de Croagh Patrick. Op de laatste zondag van juli (Reek Sunday) beklimmen duizenden pelgrims deze berg om hun zonden los te laten. Ook wij beklimmen deze berg en resoneren hier op het sprankelende samenspel van aarde en kosmos.

 

 

 

 

 

PROGRAMMA

22/8, aankomst in Dublin, bezoek aan de tombe van Fourknocks en rijden naar het onderdakadres.
23/8, Tombes van Newgrange, Knowth and Dowth.
24/8, Rijden naar Sligo via Loughcrew. Mogelijk bezoek aan de tombes van Carrowkeel.
25/8 Queen Maeve op de Knocknarea.
26/8, Ben Bulben en onderzoeken van de streek

27/8, Rijden via Errew Abbey naar Connemara.
28/8, St. Patricks Well, Clifden en dwalen door Connemara
29/8, Beklimmen Croagh Patrick
30/8: Aran Islands
31/8: Terugrijden via Tara naar Dublin en terugreis

Reisleiding

Tjeerd Gorter

Hoe reizen we?

De reis naar Ierland kun je vliegen, of met de boot. We stemmen dit waar nodig af We reizen in Ierland zelf met een busje.

Voor wie?

Iedereen

Aantal deelnemers

6-12

Kosten

€1.625 op basis van eenpersoonskamers (bij deze van kamers en beschikbaarheid van iemand die wil delen, betaal je 150 euro minder. De prijs is inclusief het onderdak en ontbijt (muv het tweede adres), calamiteitenfonds, begeleiding (les en organisatie), toegangen, boot naar Aran, vervoer per busje in Ierland. Het bedrag is exclusief de reis van en naar Ierland en de maaltijden.

Corona-informatie

Door Corona kan het zijn dat we wat meer dan gewoonlijk moeten improviseren en dat er delen van het programma anders zullen lopen. Met name het verblijf op de Aran Islands is nu nog net te regelen, maar het kan zijn dat we uiteindelijk op het vast land zullen overnachten.

Extra informatie

We zijn aangesloten bij MeruTravel, maar je dient ook zelf een reisverzekering af te sluiten.

Inschrijven

Stuur een mail aan [email protected]. Je ontvangt dan nadere informatie. Je kunt je uiterlijk tot 1 juni inschrijven. We gaan verplichtingen aan met onderdakadressen en deze zitten meer dan gemiddeld snel vol. Dus, als je het weet, aarzel niet!