Denemarken

10 t/m 18 juli 2021

< Terug naar overzicht

Een kampeerreis door Denemarken

Van Jutland naar Mon, van Vikingburcht naar dolmen, van kust naar kust

Denemarken heeft een tamelijk vlak landschap met veel water-, duin- en kustgebieden en op een enkele plek ook bijzondere rotsformaties. Er is rust en ruimte in overvloed. Archeologisch is er bijzonder veel te beleven. Er zijn vele ‘mounds’ en ‘barrows’ die vaak aan de Engelse en Schotse constructies doen denken. In later tijd leefden hier natuurlijk de Vikingen. Deze hebben een aantal uitzonderlijke forten achtergelaten.

Klik hier voor een korte filmische impressie.

De ‘megalithische onderlaag’ van het landschap staat garant voor ontspanning, gemak, ruimte, vertrouwen en verbinding met het leven…


De noordkust van Jutland

We starten de reis in Jutland en blijven hier een paar dagen. Onder meer bezoeken we de vikingburchten van Fyrkat, Aggersborg en enkele van de vele prehistorische constructies bij Hobro en in de streek ten westen van Aalborg. Je vindt ze hier met klinkende namen als Odins Alter tomb, Gunderstrup, Sohoj en de tombe van Spanshkhoj met twee ingangen, maar dat zijn er maar een paar. Ook staat het eilandje Fur op het programma, waar je bakken met fossielen kunt vinden.

Vanuit Jutland Reizen we naar Zealand (het eiland waar ook Kopenhagen ligt) met een tussenstop op Fyn met de prachtige tombe van Marhoj. Op Zealand zullen we in elk geval naar Trelleborg gaan en de omgeving van Roskilde onderzoeken. De laatste dagen verblijven we op Mon, uitvalsbasis om het gebied van Mon en Lolland te bezoeken.


Marhoj

Omdat deze reis aan het begin van de zomer is en de situatie rondom Corona nog verre van zeker is, reizen we met eigen vervoer, Corona-proof. In overleg mag je natuurlijk ook auto delen. We kamperen in eigen tentjes. Dit maakt het makkelijk om de reis ook aan te passen waar nodig.


De kliffen van Mon

PROGRAMMA

Programma

10 juli: aankomst, tent opzetten. Camping Rodhus Klit Camping

11 juli: instromen op het strand. Vikingburcht Aggersborg, Prehistorie van Gundestrup en Logstor

12 juli: Vikingburcht Fyrkat, Hunebed van Troldkirken, Odins Alter

13 juli: eiland Fur

14 juli: reis naar Fyn (Camping Boeslunde) met stops in het bos van Roldskov en de tombe van Poskaer Stenhus aan, net ten oosten van Arhus.

15 juli: tombe van Marhoj en Vikingburcht van Trelleborg en eventueel van Nonnebakken

16 juli: Roskilde met de bronnen in de stad en sfeer proeven. Rijden naar de camping op Mon via Mogenstrup Holy Well.

17 juli: De krijtkliffen van Mon, tombe van Kong Asgers hoj en Kong Svends Hoj.

18 juli: Afronden en terugreizen

Reisleiding

Tjeerd Gorter

Hoe reizen we?

Met eigen vervoer en in overleg vanuit Nederland. In principe reist iedereen met eigen vervoer. Indien er geen bezwaren zijn tegen auto's delen, kunnen we ook meer regelen (busje of meerijden met elkaar). Dit gebeurt in overleg. Wil je bij je opgave aangeven of je een auto hebt en of je dan meerijders wilt of dat je juist mee wilt rijden. Je hebt dus de ruimte om eerder te gaan en/of later terug te reizen.

Voor wie?

Iedereen die het leuk vindt Denemarken te verkennen en regelmatig bij prachtige plekken stil te staan en te ervaren

Aantal deelnemers

6-14

Kosten

€795, inclusief, overnachtingen, toegangen, begeleidingskosten, Garantie fonds en ANVR (via Merutravel), exclusief eten, drinken en je reis ernaar toe.

Corona-informatie

In geval dat de reis vanwege Corona niet doorgaat, betaal je niets. De regels wat betreft Corona (toegang landen en gedrag ter plaatse) zijn de regels van Duitsland en Denemarken.

Inschrijven

De reis gaat door en er is nog plek.