Isterberg en Twente

9 juli 2022
09:30

< Terug naar overzicht

Rondtocht langs bijzondere plekken in een verrassend mooie streek

We starten deze dag net over de grens op de Isterberg. Een zandsteenheuvel, vele miljoenen jaren oud. Het is de oude Noordzee kust uit een andere tijd. De plek was voor de oude Germanen van groot belang. Je vindt hier nog de nodige overblijfselen en we gaan uiteraard ervaren wat deze volkeren wisten over leven en over de healing die hier is.

Daarna rijden we Twente in. Twente heeft door z’n complexe geologische ondergrond erg veel bijzondere en ‘energierijke’ plaatsen, waar oeroude volksverhalen nog zeer levend zijn. We trekken langs bronnen (Vasserveld), beekjes. oeroude bomen (bijvoorbeeld de Kroezeboom), oude rituele plekken (Tankenberg) en zien enthousiast wat grafheuvels.  Het landschap en de mens zijn hier nauw verweven en dat is zeer voelbaar. Reden genoeg voor een dag in het veld om dit rijke gebied op een bijzondere manier te verkennen!

Op alle plekken gaan we gezamenlijk concentreren op de energie van iedere plek en onderzoeken we hoe die voor ieder van ons persoonlijk doorwerkt. Een dag om te resetten door in de wijsheid van de natuur en van onze zeer vroege voorouders te duiken.

PRAKTISCHE GEGEVENS

Excursie-leiding

Tjeerd Gorter

Hoe reizen we?

Je reist op eigen gelegenheid en/of carpoolend naar Twente. We reizen daar ook per auto verder.

Voor wie?

Iedereen die zin heeft in een heerlijke, inspirerende en 'resettende' dag

Aantal deelnemers

6-14

Kosten

€37,50

Extra informatie

Kleed je aangepast op het weerbericht. Neem wat te eten en drinken mee. We zullen ook wel even ergens een terrasje aandoen, maar geen 3-gangenlunch...

Inschrijven

Via de mail: [email protected]