The secret land of Cornwall

6 t/m 15 mei 2022

< Terug naar overzicht

Onderdompelen in de magie van een oeroud land, vol verhalen, oude kennis, schoonheid, reflectie en heling

Onze verre voorouders waren tot in hun cellen en met hart en ziel verbonden met het land. Dat is terug te zien in de positie van hun rituele plekken in het land, ten opzichte van de aardas, van aarde-kosmische events, zoals de zonnewendes, maar ook ten opzichte van het aardmagnetisch veld. Daarnaast ‘boetseerden’ ze het landschap, bijvoorbeeld in de vorm van dieren van de dierenriem.

Zo is er in het kaartbeeld een afbeelding te lezen van vele kilometers groot van een grote beer (The Secret Land, Paul Broadhurst). De beer kijkt recht naar Tintagel, volgens de Engelse mythologie de geboorteplek van koning Arthur. De stam ‘Arth’ van deze naam betekent trouwens oorspronkelijk grote beer. Het sterrenbeeld van de grote beer was voor vele oude culturen, wereldwijd van wezenlijk belang in de mythologie. Op de plek van de keel  van de beer ligt een indrukwekkende, grommende waterval, St. Nectan’s Kieve. 

Noot: dit jaar reizen we ook naar Zuid-Afrika, waar iets soortgelijks aan de hand is met de in de natuur uitgehouwen ‘Guardians’, immense beelden in het landschap om uitdrukking te geven aan de samenhang en verbondenheid in alles. 

De hemel had voor onze voorouders dus voeten in de aarde en alles was met alles verbonden en bovendien bezield. De aarde was ‘sacred’ (heilig of heel). Dit zouden we met onze rationele westerse wetenschap natuurlijk kunnen afdoen als een leuk weetje of als folklore. We kunnen ook het land intrekken en al deze ‘secrets’ voelend en kijkend ontdekken en dit volop ervaren en in onze eigen levens integreren. En dat is precies wat we van 7 t/m 14 mei gaan doen. Of je nu wilt of niet, de magie van dit land laat niemand onberoerd. Je dompelt je onder in oeroude landschappen met waanzinnige krachtplekken, zoals St Michaels Mount, de oneindigheid en verborgen pareltjes als de steencirkel van Boscawen Un. Zo ligt het land boordevol! Je resoneert op de energie en boodschappen ervan en misschien krijg je wel een déjà vue (O ja, eigenlijk wist ik in m’n hart dit wel). Je komt verwonderd, meer bezield terug en hebt misschien wel een paar besluiten genomen. Je neemt de reis voor altijd je leven mee in.

Standing stone, bij de Cheesewring op Bodmin Moor. Zittend met de rug tegen deze steen kijk je naar het noorden. Exact in noordelijke richting ligt  Lundy Island. Hierover in de reis meer.

 

 

 

 

 

 

 

Hieronder St Michael’s Mount op de kruising van de ‘grote’ banen van energie door Engeland en Europa in. Daar weer onder een aantal beelden van andere plekken…

   

 

 

PROGRAMMA

We reizen met de trein naar London, vanwaar we met een busje verder rijden. Het voorlopige programma:

6 mei heenreis einde middag per trein naar Engeland en in London overnachten

7 mei rijden naar Glastonbury en beklimming Glastonbury Tor en opening reis. Daarna reizen we naar Cornwall

9 en 10 mei Langs de Grote beer in het landschap met onder andere Boscastle, Tintagel, Merlins Cave, the Hurlers en Cheesewring, Holywell Cave (St. Cuthberths), Church of Lothwithiel, op een rondom Bodmin Moor en langs de kust. Dit wordt nog onderzocht.

11 mei: De punt van Cornwall met Mt. St. Michael, Boscawen Un, Trevethy Quoit e.a.

12 mei: Langs bronnen, kapellen en een kluizenaarsgrot in Roche Rock in het binnenland van Cornwall,

13 mei Terugreis via Whistmans Wood en daarna doorrijden naar en overnachten in de buurt van Avebury

14 mei Terugreis tot aan Avebury

15 mei. Bezoek Avebury. Daarna naar London en met de trein naar huis.

Reisleiding

Tjeerd Gorter

Hoe reizen we?

Om wat minder te vliegen, reizen we per trein naar London en vandaar met busje naar het zuidwesten.

Voor wie?

Iedereen, die zin heeft in groei, intense krachtplekken, grotten, steencirkels, genieten, prachtige en sfeervolle landschappen, reflectie en thee met scones!

Aantal deelnemers

7, tenzij er nog iemand wil rijden, dan gaan we tot maximaal 11 deelnemers.

Kosten

€1.395, inclusief de reis van en naar Engeland en in Engeland, de accommodaties, toegangen, lesgeld. Exclusief mogelijke excursie naar Lundy Island, maaltijden en eigen kosten.

Corona-informatie

Corona maakt reizen onzeker. We houden de overheidsinformatie goed bij. Mocht je je hebben opgegeven en de reis gaat door Corona niet door, omdat we Engeland niet in of uit kunnen, dan krijg je je geld terug (we hebben hierover een afspraak met de accommodaties). Alleen de treinreis, indien al geboekt, is niet restitueerbaar.

Inschrijven

Zo snel mogelijk in verband met de accommodaties, uiterlijk 1 maart.