Rondreis Zuid-Afrika

15 t/m 30 januari 2022

< Terug naar overzicht

Oneindige landschappen, oeroude prehistorie, prachtige kusten…

Let op, exacte data volgen nog!

Dit is een echte droomreis langs vele mysterieuze krachtplekken, oeroude steencirkels en andere Zuid-Afrikaanse  topattracties, waaronder:  Adam’s Calender, Panorama Route, Blyde River Canyon, Kruger Park, Tafelberg, Kaapse Schiereiland, Cederberg Mountains en de beroemde Garden Route.

Het Zuid-Afrikaanse landschap is van zichzelf al indrukwekkend. Het is oer, het geeft het gevoel van oneindigheid, de oudheid van de mensheid is hier voelbaar. Je kunt hier zomaar het gevoel krijgen thuis te komen.  Maar er is meer!


In Zuidelijk Afrika is de grootste concentratie van mysterieuze steencirkels ontdekt door auteur, wetenschapper en onderzoeker Michael Tellinger (klik hier voor zijn site). Hij heeft het zelfs over miljoenen cirkels! Michael (ook wel aangeduid als ‘real-life Indiana Jones’) voert ons gedurende twee dagen langs zijn meest opzienbarende ontdekkingen. Hij laat ons verschillende steencirkels zien alsook ’s werelds oudste steencirkel én zonnekalender Adam’s Calender. Michael vertelt ons over zijn fascinerende levenswerk en gidst ons door het Stone Circle Museum.

De reis voert verder langs de wereldberoemde Panorama Route en de adembenemende Blyde River Canyon, de op twee na grootste kloof ter wereld. We bezoeken Kruger Park, een van de bekendste wildparken van Afrika, voor een onvergetelijke safari dag. Met een binnenlandse vlucht vliegen we op 21 september van Johannesburg naar Kaapstad.

In de vroege ochtend van 22 september verzamelen we bij de Sacred Pyramidal Mountain of Little Lion’s Head om deel te nemen een unieke Sunrise Spring Equinox Ceremony onder leiding van  sjamaan en sacred sites researcher Dean Liprini (klik hier voor zijn site). Een unieke kans om onze individuele en collectieve intenties voor onszelf, de mensheid en onze planeet te zaaien.

Met de kabelbaan gaan we naar de top van de Tafelberg om af te stemmen op de unieke energie van deze magnifieke berg. Dean Liprini gidst ons in drie dagen langs vele unieke krachtplekken op en rondom het Tafelberg Massief en het Kaapse Schiereiland dat twee oceanen, de Indische en de Atlantische, van elkaar scheidt. Twee oceaanstromingen, de ijskoude Benguela Current en de warme Agulhas Current, komen hier samen en garanderen een spectaculaire ervaring van vitaliteit, energie en landschap.

In Sun Valley dompelen we onder in de energieën van de Pyramid All Seeing Eye Rock en de Ascension Cave. De twee krachtigste transformatieve, energetische knooppunten van het Kaapse Schiereiland. We genieten van door Dean bereide sjamanistische thee van lokale kruiden die ons helpt af te stemmen op de energie, los te laten en in onze kracht te komen. In drie dagen bezoeken we The Great Mother Stone, de Fertility Caves, Great Burial Cave, Dias Beach, Kaap de Goede Hoop, Kaap Punt en niet te vergeten de pinguïn kolonie op Boulders Beach.

Op tweeënhalf uur rijden van Kaapstad liggen de Cederbergen waar we met Dean de Bushmanskloof verkennen. Een magische canyon waar de San-volkeren het leven in ceremonie en dans zouden hebben gevierd, zoals hun rotsschilderingen lijken weer te geven. De sjamanen reisden in trance naar verschillende dimensies van bewustzijn, communicerend met de geest van hun voorouders, de sterrenstelsels, andere wezens en de aarde.

We reizen naar de beroemde, historische Zuid-Afrikaanse wijnlanden. We ervaren de energie van de convergentie van twee grote bergketens. We bezoeken de Sacred Hippo Womb Cave op de grote Paarl rots (volgens Dean het “zaad van licht en hoop”). Daarna doen we de beroemde, historische Zuid-Afrikaanse wijnlanden aan voor een lunch en/of wijnproeverij (de Geest van de Druif).

We vervolgen onze reis langs de wereldberoemde Garden Route en bezoeken de Blombos-grot, een archeologische vindplaats die beroemd is geworden door de ontdekking van 75.000 jaar oude sieraden, kralen gemaakt van Nassarius-schelpen en 80.000 jaar oude botgereedschappen. Een aantal van de vroegste aanwijzingen voor schelpdiervisserij dateert van ca. 140.000 jaar geleden.

We bezoeken de heilige grotten van Mosselbaai, de zogenaamde Cape St. Blaize-grot met zijn Great Guardian Rock Being met uitzicht op de ingang. We hiken in het adembenemende Robberg Nature Reserve, waar we honderden zeeleeuwen zullen treffen, en als het even meezit dolfijnen en walvissen zullen spotten.

De reis sluiten we af bij de unieke krachtplek Cathedral Rock, waar we afstemmen op de energie van dit krachtige portaal. We bezoeken hier de grotten en verbinden ons met de oudheid van de mensheid, het dierenrijk en het landschap. We verbinden met elkaar en delen wat we hebben ervaren en verzameld.
Tenslotte rijden we terug naar de luchthaven van Kaapstad voor onze late KLM vlucht naar Amsterdam (vertrek: 23:05u; aankomst 29 september 10:45u).

Kosten

€ PM inclusief binnenlandse vlucht van Johannesburg naar Kaapstad, alle begeleiding, gidsen, entrees, vervoer en op basis van een gedeelde kamer. De toeslag voor een 1-persoonskamer bedraagt €500. Niet inbegrepen zijn de maaltijden (lunch en diner) en de internationale vluchten (AMS-JNB en CPT-AMS). De KLM vlucht kost thans ca €650 voor light travellers (tot 12kg) en €730 voor reizigers met maximaal 23kg extra ruimbagage.

Accommodaties

We verblijven in hotels en lodges.

Inschrijven

Stuur een mail aan [email protected] Inschrijving gaat op volgorde van inschrijving. Bij voldoende deelname volgt je formele opgave bij HT-wandelreizen.

Over Dean Liprini

Hij is de oprichter van de Heilige Plaatsen Foundation van Zuid-Afrika. Hij heeft meer dan 27 jaar full-time ervaring op dit gebied en heeft een boek getiteld “Wegen van de zon – Onthulling de mysteriën van de Tafelberg en Beyond” geschreven, gepubliceerd in 2006. Dean is een pionier op het gebied van archeo-astronomie in Zuid-Afrika en kent de gebieden die we bezoeken door en door.

Over Michael Tellinger

Hij is auteur, onderzoeker en oprichter van de Ubunty Party. Hij heeft spectaculaire ontdekkingen gedaan. Zo heeft hij duizenden steencirkels geïndentificeerd en het belang van Adam’s Calendar op de kaart gezet. Zijn theorien zijn ronduit baanbrekend te noemen.

 

PRAKTISCHE GEGEVENS

Het programma van dag tot dag

Dag 1- Johannesburg
Flight Amsterdam – Johannesburg KLM (KL0591 10:35h – 21:20h)
Overnight stay: Johannesburg

Dag 2 – Hazyview
Car trip to Hazyview 388km – 4:10h
Panorama Route
Blyde River Canyon
God’s Window
Lisbon Falls
Overnight stay: in or around Hazyview

Dag 3 – Hazyview
Kruger Park full day safari
Overnight stay: in or around Hazyview

Dag 4 – Waterval Boven
Car trip Hazyview – Kaapschehoop 100km – 1:30h
Adams Calender – Kaapschehoop
Dumuzi’s Grave
Car trip Kaapschehoop – Waterval Boven 61km – 0:51h
Overnight stay: Stone Circle Lodge Waterval Boven

Dag 5 – Waterval Boven
Stone circles
Stone Circle Museum
Overnight stay: Stone Circle Lodge Waterval Boven

Dag 6 – Cape Town
Car trip Waterval Boven – JNB O.R. Tambo Int Airport 244km – 2:31h
Flight JNB – CPT
Car trip CPT Int Airport – Cape Town 40km – 0:45h
Overnight stay: Noordhoek / Cape Town

Dag 7 – Cape Town
Sunrise Equinox Ceremony
Table Mountain
Great Mother Stone and Fertlilty Caves
Overnight stay: Noordhoek / Cape Town

Dag 8 – Cape Town
Great Burial Cave
Ascension Cave
Pyramid All Seeing Eye Rock
Overnight stay: Noordhoek / Cape Town

Dag 9 – Cape Town
Cape Point
Cape of Good Hope
Dias Beach
Boulders Beach
Overnight stay: Noordhoek / Cape Town

Dag 10 – ClanWilliam
Car trip to ClanWilliam 250km – 3:00h
Bushmans Kloof
Cederberg Mountains
Overnight stay: ClanWilliam

Dag 11 – Mosselbaai
Bushmans Kloof
Car trip ClanWilliam to Paarl 200km – 2:20h
Sacred Hippo Womb Cave – Paarl
Car trip Paarl – Mosselbaai 335km – 5:00h

Dag 12 – Plettenberg Bay
Cape St Blaize Cave – Mosselbaai
Car trip Mosselbaai – Robberg Nature Reserve 142km – 2:00h
Robberg Nature Reserve
Overnight stay: Plettenberg Bay

Dag 13 – (Cape Town or very late KLM flight back home)
Cathedral Rock – Keurboomstrand
Car trip Plettenberg Bay – CPT Int Airport 505km – 6:00h
Flight CPT – AMS KLM (KL0598; 23:05h – 10:45h [29 Sept])

Dag 14
Arrival Amsterdam 10:45h

Excursie-leiding

Tjeerd Gorter en Paul Martijn en onderweg nemen Michael Tellinger (2 dagen) en Dean Liprini (3 dagen) ons mee naar een aantal unieke plaatsen. Door omstandigheden kan het programma afwijken van hetgeen hier is beschreven.

Hoe reizen we?

Per vliegtuig heen en ter plaatse met een busje . We verblijven in hotels en lodges.

Voor wie?

Iedereen

Aantal deelnemers

8-14