Rondreis Zuid-Afrika

5 t/m 22 november

< Terug naar overzicht

Oneindige landschappen, oeroude prehistorie, prachtige kusten…

Dit is een echte droomreis langs vele mysterieuze krachtplekken, oeroude steencirkels en andere Zuid-Afrikaanse topattracties, waaronder: Adam’s Calender, Panorama Route, Blyde River Canyon, Kruger Park, Tafelberg, Kaapse Schiereiland, Cederberg Mountains en de beroemde Garden Route.

Het Zuid-Afrikaanse landschap is van zichzelf al indrukwekkend. Het is oer, het geeft het gevoel van oneindigheid, de oudheid van de mensheid is hier voelbaar. Je kunt hier zomaar het gevoel krijgen thuis te komen. Maar er is meer!

In Zuidelijk Afrika is de grootste concentratie van mysterieuze steencirkels ontdekt door auteur, wetenschapper en onderzoeker Michael Tellinger (klik hier voor zijn website). Hij heeft het zelfs over miljoenen cirkels! Michael (ook wel aangeduid als ‘real-life Indiana Jones’) voert ons gedurende drie dagen langs zijn meest opzienbarende ontdekkingen. Hij laat ons verschillende steencirkels zien alsook ’s werelds oudste steencirkel én zonnekalender Adam’s Calender. Michael vertelt ons over zijn fascinerende levenswerk en gidst ons door het Stone Circle Museum.

De reis voert verder langs de wereldberoemde Panorama Route en de adembenemende Blyde River Canyon, de op twee na grootste kloof ter wereld. Natuurlijk bezoeken we Kruger Park, een van de bekendste wildparken van Afrika, voor een onvergetelijke safari dag. Met een binnenlandse vlucht vliegen we van Johannesburg naar George. We volgen de schitterende Garden Route in westelijke richting. Te beginnen in Keurboomstrand, waar we Cathedral Rock (ook wel: Arch Rock) zullen bezoeken. We stemmen af op de energie van dit krachtige portaal aan de Indische Oceaan en verbinden ons met de oudheid van de mensheid, het dierenrijk en het kustlandschap.

We reizen naar Robberg Nature Reserve, een fraaie landtong in de Indische Oceaan. Een magische en mystieke plek, uitverkoren door oude beschavingen om speciale begrafenisrituelen uit te voeren tussen beschilderde grafstenen. In Nelson Bay Cave bekijken we archeologische vondsten uit het Stenen Tijdperk. We hiken en mediteren en genieten van het spectaculaire uitzicht en het gezelschap van honderden zeeleeuwen, en als het meezit, dolfijnen en walvissen.

In Mossel Bay hiken we een hele dag op ons gemak langs de schitterende kust over een lengte van circa 9km. Onderweg bezoeken we verschillende grotten en archeologische vindplaatsen, beroemd geworden door de ontdekking van 75.000 jaar oude sieraden, kralen gemaakt van Nassarius-schelpen en 80.000 jaar oude botgereedschappen. Een aantal van de vroegste aanwijzingen voor schelpdiervisserij dateert van ca. 140.000 jaar geleden.

We verlaten de Garden Route en reizen naar de historische valleien tussen Paarl Mountain, Franschhoek en Stellenbosch – de beroemde Zuid-Afrikaanse wijnlanden. Hier passeren we een enorme energetische draaikolk die is ontstaan door de convergentie van twee grote bergketens, waar we afstemmen op de energie. We bezoeken de Sacred Hippo Womb Cave op de grote Paarl rots. Natuurlijk bezoeken we, nu we hier toch zijn, een of meerdere wine estates voor lunch, diner en/of wijnproeverij (de Geest van de Druif).

Op tweeënhalf uur rijden van de winelands (en Kaapstad) liggen de Cederbergen waar we de Bushmans Kloof verkennen. Een magische canyon waar de San-volkeren het leven in ceremonie en dans zouden hebben gevierd, zoals hun rotsschilderingen lijken weer te geven. De sjamanen reisden in trance naar verschillende dimensies van bewustzijn, communicerend met de geest van hun voorouders, de sterrenstelsels, andere wezens en de aarde. We gaan het allemaal zien, ervaren en voelen tijdens onze hike langs de Sevilla Rock Art Trail.

We vervolgen de reis naar Kaapstad. Sjamaan en sacred sites researcher Dean Liprini (klik hier voor zijn website) gidst ons in drie dagen langs vele unieke krachtplekken op en rondom het Tafelberg Massief en het Kaapse Schiereiland dat twee oceanen, de Indische en de Atlantische, van elkaar scheidt. Twee oceaanstromingen, de ijskoude Benguela Current en de warme Agulhas Current, komen hier samen en garanderen een spectaculaire ervaring van vitaliteit, energie en landschap.

Met de kabelbaan gaan we naar de top van de Tafelberg om af te stemmen op de unieke energie van deze magnifieke berg. In Sun Valley dompelen we onder in de energieën van de Pyramid All Seeing Eye Rock en de Ascension Cave. De twee krachtigste transformatieve, energetische knooppunten van het Kaapse Schiereiland. We genieten van door Dean bereide sjamanistische thee van lokale kruiden die ons helpt af te stemmen op de energie, los te laten en in onze kracht te komen. In drie dagen bezoeken we The Great Mother Stone, de Fertility Caves, Great Burial Cave, Kaap de Goede Hoop, Kaap Punt en niet te vergeten de pinguïn kolonie op Boulders Beach.

We sluiten de reis af op Dias Beach, het meest zuidelijke strand van Afrika, een zeer krachtige plek gelegen tussen het mannelijke en het vrouwelijke van Kaap Punt en Kaap de Goede Hoop. Ook hier drinken we sjamanistische thee, mediteren en zaaien we individuele en collectieve intenties voor onszelf, de mensheid en onze planeet. We verbinden met elkaar en delen wat we hebben ervaren en verzameld tijdens deze prachtige reis.

Na het diner vertrekken we naar de luchthaven voor de nachtvlucht naar Amsterdam.

Over ons

Paul Martijn

Paul is media-ondernemer en gepassioneerd liefhebber van (Zuid) Afrika. Als mede-oprichter van Justdiggit zette hij zich in voor grootschalige vergroening op het continent. Na een opleiding energy reading en healing bezocht Paul vele krachtplekken in Zuid-Afrika, waar hij al 20 jaar (deels) woont. Vol enthousiasme besloot hij de ultieme energie-reis naar Zuid-Afrika te organiseren.

Tjeerd Gorter

Tjeerd Gorter is fysisch geograaf, bewustzijnstrainer en reisleider. Sinds 2002 organiseert hij reizen naar bijzondere gebieden en plaatsen. Hij leidde in 2010 al eens een groep naar de wildernis van Zuid-Afrika. Sindsdien is veel ontdekt (zie hieronder bij Michael Tellinger) en het is dus hoog tijd om naar dit prachtige land terug te gaan. Tjeerd bracht in 2019 het boek Levend Land uit, over krachtplekken als bron van transformatie.

Dean Liprini

Dean is sjamaan en oprichter van de Sacred Sites Foundation in Zuid-Afrika. Hij heeft meer dan 27 jaar full-time ervaring in sacred sites research en heeft een boek getiteld “Pathways of the Sun – Unveiling the Mysteries of Table Mountain and Beyond” geschreven, gepubliceerd in 2006. Dean is een pionier op het gebied van archeo-astronomie in Zuid-Afrika en kent de locaties die we bezoeken door en door.

Michael Tellinger

Michael is auteur, onderzoeker en oprichter van de Ubunty Party. Hij heeft spectaculaire ontdekkingen gedaan. Zo heeft hij duizenden steencirkels geïndentificeerd en het belang van Adam’s Calendar op de kaart gezet. Hij is oprichter van Stone Circle Lodge & Museum in Waterval-Boven. Zijn theorieën zijn ronduit baanbrekend te noemen.

PROGRAMMA

Het programma van dag tot dag

5 november – Amsterdam – Johannesburg 
Overnight stay: Johannesburg
6 november – Panorama Route, Blyde River Canyon
Overnight stay: Graskop
7 november – Graskoplift, Kruger Park
Descent into jungle of Graskop Gorge
Afternoon safari Kruger Park
Overnight stay: Sabie River Bush Lodge
8 november – Kruger Park, Waterval Boven
Early morning safari Kruger Park with park ranger (optioneel)
Half day (morning) safari Kruger Park with own mini-bus
Visit Stone Circle Museum
Lecture Michael Tellinger
Overnight stay: Stone Circle Lodge Waterval Boven
9 november  – Adam’s Calender, Dumuzi’s Grave, Kaapschehoop
Full day Adam’s Calendar and Dumuzi’s Grave
Overnight stay: Stone Circle Lodge Waterval Boven
10 november – Stone Circles
Full day stone circle visits
Visit Stone Circle Museum
11 november – travel day with flight Johannesburg – George
Afternoon beach walk and meditation Plettenberg Bay
Overnight stay: Plettenberg Bay
12 november – Cathedral Rock / Arch Rock, Keurboomstrand
Full day at this sacred site
Overnight stay: Plettenberg Bay
13 november – Robberg Nature Reserve
Morning hike and meditation
Overnight stay: Mossel Bay
14 november – Point of Human Origins, Cape St Blaize, Pinnacle Point
Cave visits, Cape St Blaize trail
Overnight stay: Mossel Bay
15 november – Winelands, Stellenbosch, Paarl
Visit wine estates, wine tasting, lunch and/or dinner
Overnight stay: Paarl
16 november – Sacred Hippo Womb Cave, Paarl Rock
Cave and rock visit
Overnight stay: Clanwilliam
17 november – Bushmans Kloof, Cederberg Mountains
Sevilla Rock Art Trail
Overnight stay: Clanwilliam
18 november – Cape Town
Day off to spend in Cape Town
Overnight stay: Noordhoek (Cape Town)
19 november – Table Mountain, Great Mother Stone, Fertlilty Caves
Sacred site visits with Dean Liprini
Overnight stay: Noordhoek (Cape Town)
20 november – Cape Peninsula with Dean Liprini
Great Burial Cave
Ascension Cave
Pyramid All Seeing Eye Rock
Overnight stay: Noordhoek (Cape Town)
21 november – Cape Peninsula with Dean Liprini
Boulders Beach
Cape Point
Cape of Good Hope 
Dias Beach closing ceremony
22 november – Cape Town – Amsterdam
Arrival in Amsterdam

Reisleiding

Tjeerd Gorter en Paul Martijn en onderweg nemen Michael Tellinger (3 dagen) en Dean Liprini (3 dagen) ons mee naar een aantal unieke plaatsen. Door omstandigheden kan het programma afwijken van hetgeen hier is beschreven.

Hoe reizen we?

Met internationale vluchten heen en terug, met één binnenlandse vlucht en verder met mini-bus.

Voor wie?

Iedereen

Aantal deelnemers

8-14

Kosten

€ 3.200 inclusief binnenlandse vlucht van Johannesburg naar George, alle begeleiding, gidsen, entrees, transfers, vervoer en 16 overnachtingen op basis van een gedeelde kamer. De toeslag voor een 1-persoonskamer bedraagt € 400. Niet inbegrepen zijn de maaltijden (lunch en diner) en de internationale vluchten Amsterdam - Johannesburg en Kaapstad - Amsterdam. Deze vluchten kosten bij KLM thans € 555 voor light travellers (tot 12kg) en € 635 voor reizigers met maximaal 23kg extra ruimbagage.

Corona-informatie

Op dit moment is alleen voor ongevaccineerden een negatieve test nodig. Volledig gevaccineerden mogen vrij het land in. We houden in de gaten hoe dit zich ontwikkelt. Hou hier zelf ook het Corona-dashboard van Zuid-Afrika bij: https://covid-19dashboard.news24.com

Inschrijven

Let op: het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Toewijzing gaat op volgorde van inschrijving. Je schrijft je in door een mail te sturen aan [email protected] Bij minimaal acht deelnemers gaat de reis door. Op dat moment geven wij je gegevens door aan Madiba Travel met wie je de reisovereenkomst aangaat. Je ontvangt dan de factuur voor de aanbetaling van 10% van de reissom. Daarna volgen twee termijnen van ieder 45% van de reissom te betalen voor 5 september 2022 en 5 oktober 2022. Wij raden alle deelnemers aan een individuele annuleringsverzekering te sluiten. Voor wie zelf ziek wordt, al dan niet door Corona, worden annuleringskosten vergoed. Annulering tot 5 augustus is kosteloos. De annuleringskosten bedragen bij annulering tussen 5 augustus en 5 september 10% van de reissom; tussen 5 september en 5 oktober 2022 55% van de reissom; en na 5 oktober 2022 100% van de reissom. Let op: annuleren van een reis omdat een land naar code oranje springt is veelal niet verzekerd omdat corona geen bijzondere gebeurtenis meer is. Voor wie zelf ziek wordt, worden annuleringskosten zoals gezegd wel vergoed.