Rondreis Bretagne

22 t/m 30 augustus 2020

< Terug naar overzicht

Land van oeroude menhirs, magie en legendes

22 tot en met 30 augustus 2020

Bretagne is een mekka voor (energie-)toeristen’ en liefhebbers van krachtplaatsen en magische landschappen. Het gebied heeft een lange geschiedenis. Al rond 5000 jaar voor de jaartelling werd begonnen met de bouw van bijvoorbeeld de alignments van stenen van Carnac. Deze fase duurde zo’n 2000 jaar lang. Waarom werden deze gebouwd en belangrijker, wat is hier nu nog van te ‘voelen’? Behalve Carnac wemelt de hele streek van de dolmens, tumuli en steencirkels.
In de latere geschiedenis waren er nauwe banden met Engeland, reden waarom ook hier de Arthurlegendes aan allerlei plekken worden gekoppeld.
Geologisch is de streek overigens vele honderden miljoenen jaren oud en ook dat is voelbaar. De prachtige kusten maken het plaatje compleet.

Als je heel even onder het zichtbare landschap voelt, krijg je een ‘boost’ aan levensenergie van de aarde, van de kennis van de oude volkeren en van het universum. Dit land lijkt hier en daar wel een levensenergie batterij. Het zou zomaar dat de stenen als energetische focus- en informatiepunten dienen. Een heerlijke week opladen, puntjes op de i zetten, genieten van het buitenleven, de landschappen, de fauna en de zee.

Eigenlijk is er teveel om uit te kiezen. Dus doen we alles… We reizen rond van Mt. St Michel langs Mont Dol via de prachtige kust naar het einde van de wereld (Finistere) en terug via de menhirs van Carnac, de unieke tombe op het eiland Gavrinis en het met Arthurlegendes verweven Bois de Paimpont.

Als basis van de reis kiezen we voor de simpele optie van kamperen. Wil je liever op een andere manier overnachten, dan zoeken we met je mee naar onderdak. Je reist in verband met het virus zoveel mogelijk op eigen gelegenheid. Dit geeft en passant veel ruimte voor jezelf.

In verband met Corona worden de exacte overnachtingsplaatsen nog bekend gemaakt. Niet iedere camping reageert momenteel even snel. Wel weten we dat de eerste overnachtingsplaats in de regio van Mt. St. Michel zijn, de tweede op de punt van Bretagne bij Finistere, de derde plek bij Carna en we eindigen in het Bois de Paimpont. Mocht je niet willen kamperen, dan kijken we in overleg wat fijne plekken zijn.

Energetisch reizen

Zoals altijd zoeken we gebieden en plekken op waar iets ’te beleven’ en ervaren valt: over leven, over wat je bent, over waar je vandaan komt, over waar je heen gaat, over het collectief, over al je vragen… In Europa zoeken we vaak de megalitische plaatsen op. Deze cultuur heeft zoveel aan kennis en wijsheid te bieden. Maar uiteraard slaan we bijzondere kerkjes, jongere plaatsen, bronnen en natuurplekken niet over. We staan uitgebreid op de plekken stil om ze echt te kunnen ervaren, erop te resoneren en de oude kennis en wijsheid van de volkeren van destijds te kunnen laten doordringen. Eigenlijk altijd ontwikkelt zich gedurende een reis als vanzelf een thematische lijn. We staan hier regelmatig bij stil in de vorm van lessen en meditaties. Zo integreer je alles goed. Na een bezoek aan krachtplekken, kom je terug als een (ver)ander(d) mens…

De organisatie van de reis

Je reist met eigen vervoer al dan niet met iemand samen, als je dat verantwoord vindt.

We spreken steeds af op vooraf aangewezen punten om gezamenlijk en onder begeleiding van Tjeerd de plekken te ervaren, of voor de koffie, lunch of avondeten. Je reist er dus zelf op eigen tempo heen (vanuit Nederland, maar ook tijdens de reis). De campings worden vanuit Splendid geregeld. Zie je kamperen niet zitten, dan kunnen we in overleg naar een andere accommodatie in de buurt kijken.

Het voorlopige, globale programma

22/8 reis naar Bretagne, ’s avonds verzamelen op de camping
23/8 Mt. St. Michel
24/8 Rijden naar Finistere via onder andere Mont Dol en het Parc naturel regionel d’armoriqte
25/8 Finistere, de kust en een aantal krachtplaatsen
26/8 Rijden naar Carnac langs de Bretonse zuidkust
27/8 en 28/8 Gavrinis, Carnac en diverse megalitische plekken
29/8 Rijden naar Bois de Paimpont en bezoek van de hoogtepunten hier
30/8 Afronding en terugreis.

Kosten

Organisatiekosten, inclusief camping, bijdrage HT-Wandelreizen (SGR, ANVR), alle toegangen, overige organisatiekosten): €495. Dit bedrag is exclusief de reis ernaar toe. Wil je ander onderdak, dan leidt dat tot meerkosten.

Bijdrage Calamiteitenfonds: €2,50

Reisbegeleiding: €295 (meditaties op de plekken, begeleiding tussendoor en wat er zich maar voordoet)

Aantal deelnemers

6 – 14 en liefst niet meer dan 8 auto’s.

Corona richtlijnen

We volgen de richtlijnen van de Nederlandse regering (1,5 meter afstand en wat er dan op het betreffende moment actueel is) en van Frankrijk en op doorreis van België. Mocht er uiteindelijk verdere restricties door Frankrijk, België of Nederland worden opgelegd, dan gaat de reis uiteraard niet door.

Inschrijven

Geef zo snel mogelijk aan of je mee gaat, uiterlijk 17 juli. En als je mee wilt, geef je dan eerst op via [email protected] of [email protected]. Daarna krijg je een inschrijvingslink van HT-wandelreizen.

 

 

 

PRAKTISCHE GEGEVENS