Boek Levend Land

Een ode aan de aarde

< Terug naar overzicht

Oude kennis en krachtplekken van de aarde als bron van transformatie

In het verre verleden leefde de mens in nauwe verbinding en samenwerking met de aarde, in de wetenschap dat ze ervan afhankelijk was en ook dat alles met alles samenhangt. Dit besef is in de loop der eeuwen in onze westerse samenleving op de achtergrond geraakt. Oude kennis over hoe de aarde, de natuur en haar systeem van krachtplekken functioneren en hoe je hiermee samenwerkt is nauwelijks nog bekend.

In Levend Land neemt Tjeerd Gorter je mee op reis langs oude en nieuwe kennis over de aarde. Er spelen in onze tijd flinke vraagstukken over hoe we met onszelf en met de aarde omgaan. Denk maar aan klimaat en milieu, aan de rap afnemende biodiversiteit, aan de grote aantallen mensen met stress en burn-out of aan hoe we onze besluiten nemen, etc. Door opnieuw met bewustzijn betekenis aan de aarde toe te kennen, kunnen veel antwoorden op dergelijke vragen tamelijk simpel gevonden worden. Het boek bevat een groot aantal tips om bij deze antwoorden te komen. Het bevat ook veel praktische en aangename handvatten om de aarde opnieuw te leren kennen en ervaren en vooral om de persoonlijke verbinding ermee op een diep niveau te beleven. En vooral is het een ode aan onze wonderschone planeet!
O ja, natuurlijk kun je lezen hoe je ‘krachtplekken’ kunt vinden en hoe ze als vanzelf helpen in grote en kleine, persoonlijke en collectieve transformaties (hoe vind je ze op de kaart, waar kun je in het landschap op letten, hoe kun je ze optimaal voelen, hoe neem je de ervaring mee naar huis en hoe laat je het goed doorwerken?). En hoe leuk is dat…!

Let op, er is nu ook een veldcollege over krachtplekken en met oefeningen, klik hier!

Voor wie is het leuk om te lezen?

  • Iedereen die van de aarde houdt en meer wil weten over de samenhangen in de zichtbare en onzichtbare kwaliteiten in het landschap en die praktische handvatten wil om naar buiten te gaan en zelf de parels in het landschap wil ontdekken en ervaren. Het boek nodigt je uit om opnieuw verwonderd te raken. Het maakt niet uit of je al eens heb meegereisd of dat je je voor het eerst in deze materie verdiept. Ook leuk om cadeau te geven…!
  • De huidige generatie  leiders, ondernemers en beleidsmakers. Het boek zou hier en daar zomaar kunnen leiden tot andere keuzes over hoe we ons als mensen verhouden tot de aarde, onze bron. Komend jaar wordt hiervoor een thematisch programma ontwikkeld, de Levend Landdagen.

Over Tjeerd Gorter, de schrijver

Tjeerd is fysisch geograaf en trainer en facilitator op het gebied van intuïtie en bewustzijn. Sinds 2000 heeft hij vele reizen geleid. In eerste instantie vooral naar Engeland, Schotland en Ierland, later ook naar andere bestemmingen als Bretagne, Zuid Afrika, Malta en Italië. Regelmatig organiseert hij excursies in ons eigen mooie Nederland. Ook neemt hij graag teams en organisaties mee naar buiten, in binnen- en buitenland en zoekt hij de juiste gebieden uit, die passen bij de vraag van de deelnemers. In het leiden van de reizen komen Tjeerd’s beide vakgebieden volop tot hun recht. Het energiewerk verdiept de fysisch geografische kennis over de aarde en andersom houdt de geografie de intuïtieve beleving op de grond… De conclusie die je volgens Tjeerd kunt trekken: de aarde is een prachtige plaats vol schoonheid, inspiratie en heling! Laten we haar de plek in ons leven teruggeven die ze verdient en laten we ervan genieten!

Om een betere indruk te krijgen van de inhoud, klik hier. Ook verscheen er een artikel naar aanleiding van het boek in Vruchtbare Aarde, herfst 2019.

Bestellen

Het boek is hieronder te bestellen. Let op, je dient de optie die je niet gebruikt (bijvoorbeeld verzendkosten Europa) op ‘0’ te stellen. Je kunt het boek uiteraard ook afhalen.
En: je krijgt een standaard bevestigingsbrief. Het lijkt echter of je je dan voor een event hebt opgegeven. Geen zorg, je krijgt het boek zo snel mogelijk toegestuurd.

PRAKTISCHE GEGEVENS

Kosten

Soft cover € 17,50, exclusief verzendkosten. Ebook € 10

Extra informatie

Het boek is nu ook als Ebook verkrijgbaar!

Inschrijven

Volg de instructies onder 'boeken'. Lukt het niet? Neem contact op met [email protected]