Vitaliteit van het landelijk gebied

22 oktober 2022
09:30 - 16:00

< Terug naar overzicht

Landbouw en natuur

Waarnemen en voelen van de kwaliteit van verschillend landgebruik

De ‘stikstofcrisis’ is niet meer uit het nieuws te denken. Het debat wordt niet altijd subtiel en/of met kennis van zaken gevoerd.

Tijd om eens energetisch in het veld te kijken en een eigen duiding te geven. Hoe voelt een ‘reguliere akker’, een belast en iets minder belast natuurgebied, een extensief begraasd weiland, een poldersloot of een riviertje? Hoe voelt de lokale cultuur en hoe hangt dit samen met het landgebruik? En tot slot: hoe is jouw verbinding met het land, de aarde, onze cultuur?

We gaan deze dag niet met de vinger wijzen. We gaan gewoon uitzoeken hoe het energetisch zit. Ga je mee op onderzoek?

PRAKTISCHE GEGEVENS

We zoeken een afwisselende streek in Overijssel op. Deze provincie kent een mooie afwisseling van alle vormen van landgebruik die we willen onderzoeken. Bestemming en precieze dagindeling volgen kort van tevoren.

Excursie-leiding

Tjeerd Gorter

Hoe reizen we?

Op eigen gelegenheid of carpoolend

Voor wie?

Voor iedereen met minimaal een basistraining over intuitie. Ook mensen die eerder zijn meegewerkt met een excursie of reis zijn meer dan welkom. Aan te raden voor mensen die willen leren het landschap 'te lezen'

Aantal deelnemers

Maximaal 12

Kosten

50 euro

Extra informatie

Doe kleren aangepast op het weer aan. Neem wat te eten en drinken mee. We doen zeker ergens koffie, maar doen niet een super uitgebreide lunch.

Inschrijven

Geef je op via de mail: [email protected]