Van Velp naar Dieren


< Terug naar overzicht

Een Splendid Zomerwandeling!

Buiten en in de natuur worden de dingen simpel. Je laadt er op, inzichten komen vaak als vanzelf en je weet opeens de antwoorden op je vragen. Je leeft op de aarde en maakt er deel van uit. In onze ‘moderne’ wereld hebben we ons losgemaakt van de aarde en we zijn vergeten waar we vandaan komen. Met alle gevolgen van dien. Tijd om deze verbinding te herstellen. Het is gezond voor ‘lichaam en geest’. Dat gaat niet door te denken, maar gewoon door te genieten en bewust af te stemmen op de aarde en de natuur. Doe mee aan een of meer van de vijf Splendid Zomerwandelingen. Iedere wandeling voert je weer door een geheel eigen, typisch Nederlands landschap. Verrassend trouwens hoe zo’n klein land zoveel diversiteit heeft!

Iedere wandeling starten we door even stil te staan en bij jezelf te komen. Je krijgt een focus voor de wandeling mee en zo nu en dan staan we weer even stil om te voelen en te genieten, door af te stemmen op een plek, een boom, de lucht, een vraag of wat zich maar voordoet! Wandel je mee?

Langs de Veluwezoom: van Velp naar Dieren

De grootste stuwwal van ons land is de Veluwe. Uitgestrekte bosgebieden en daar waar het Veluwemassief overgaat in het rivierenlandschap wordt het landschap ronduit afwisselend. Deze dag lopen we door bossen, over de heide op de prachtige Posbank en over landgoederen. Ook komen we door een bos met de mysterieuze naam ‘Onzalige Bossen’.

[table id=45 /]

PRAKTISCHE GEGEVENS