Van de Wodanseiken bij Wolfheze naar Kasteel Doorwerth

15 april
09:30 - 15:30

< Terug naar overzicht

Een rondwandeling over stuwwal en door uiterwaarden, langs oude eiken, grafheuvels, en kasteel

Deze wandeling voert door een afwisselend landschap door verschillende tijden heen. We starten op de oude stuwwal bij Fletcher Hotel-Restaurant Wolfheze. In dit gebied zijn een aantal mooie grafheuvels te vinden, maar ook oude walletjes van een verdwenen middeleeuwse gemeenschap.

Via de heide en bossen lopen we zuidwaarts langs de westrand van Doorwerth tot uiteindelijk Kasteel Doorwerth. Dit ligt in het jonge rivierenlandschap en ademt een totaal andere sfeer.

Op het binnenplein staat een 300 jaar oude acacia, destijds geïmporteerd uit Noord-Amerika. Vanuit het kasteel, waar overigens ook gelegenheid voor koffie, soep of een broodje is, lopen we een stukje langs de bosrand en weer omhoog de stuwwal op. Via de Zilverberg lopen we naar de honderden jaren oude Wodanseiken en zitten hier een tijdje om de sfeer te ademen. Hier sluiten we dag af.

Op verschillende plekken staan of we zitten we en doen simpele meditaties om het gebied, de grafheuvels en bomen echt te doorvoelen. De wandeling is zo’n 12 kilometer.

         

PRAKTISCHE GEGEVENS

Excursie-leiding

Tjeerd Gorter

Hoe reizen we?

Met eigen vervoer naar Fletcher hotel-restaurant, Wolfhezerweg 17, 6874 AA Wolfheze

Voor wie?

Iedereen die van wandelen houdt en dit gebied via meditaties bewust wil ervaren.

Aantal deelnemers

6-14

Kosten

€40

Extra informatie

We starten met koffie/thee in het restaurant. Halverwege de wandeling is er in Doorwerth ook eet-, drink en wc-gelegenheid. Neem voor onderweg ook voldoende te eten en drinken (thermoskannetje?) mee. Mocht je wichelroedes willen meenemen, welkom. Kleed je verder op het weer.

Inschrijven

Geef je op via [email protected]