Bijzonder Twente

18 t/m 20 mei

< Terug naar overzicht

Wandelen en een rondtocht langs prachtplekken

Nederland is prachtig…! Je realiseert je dat nog eens extra goed als je door het uiterst gevarieerde en geologisch zeer complexe stuwwallenlandschap van Twente reist, met z’n bronnen, de vele beekjes, oeroude bomen, kerkjes, heuvels en waar oeroude volksverhalen nog zeer levend zijn. Het landschap en de mens zijn hier nauw verweven en dat is zeer voelbaar. Reden genoeg om hier een paar dagen te zijn, te mediteren, te resetten en te genieten van de wijsheid van de natuur en van onze zeer vroege voorouders. We maken een paar prachtige wandelingen. De laatste dag rijden we per auto door Twente om een aantal ‘hotspots’ te ervaren.


Grafheuvels bij Vasse

 

Het voormalig hunebed van Manderveen

 


Op de Isterberg

 

De Kroezeboom bij Fleringen

PROGRAMMA

Programma

Dag 1, verzamelen om 12.00 bij De Molen van Bels. Wandeling rond Mander met het enige (voormalige) Twente Hunebed. Lengte circa 8-9 km.

Dag 2 Wandelingen rond Hoeve Springendal, Vasse, de Vasserheide (grafheuvels en bronnen) met veel verschillende landschappen en bijzondere plekken. Lengte wandelingen in totaal 15 – 18 km.

Dag 3

De laatste dag maken we een tour door Twente met mogelijk een uitstapje naar de Isterberg in Duitsland, een oeroude Germaans heilige plek. Verder staan in elk geval op het programma de Tankenberg en de Kroezeboom.

NB. Kom je uit Twente? We kunnen ons voorstellen dat je liever thuis slaapt, dat kan. Je kunt per dag inschrijven, kosten begeleiding € 35 voor dag 2 en 3, €30 voor dag 1.

Reisleiding

Tjeerd Gorter

Hoe reizen we?

Met eigen vervoer, Coronaproef, of als je wilt: gedeelde autos'

Voor wie?

Iedereen

Aantal deelnemers

6-10

Kosten

€ 360, inclusief onderdak (eenpersoonskamer) en ontbijt, ANVR/SGR garantie, lesgeld. Niet inbegrepen: lunch en diner, (eigen) vervoer.

Corona-informatie

Mocht het reisje niet doorgaan, dan zijn er uiteraard geen kosten voor je.

Inschrijven

Uiterlijk 15 maart, via de mail