Magisch Cornwall

10 t/m 14 oktober 2019

< Terug naar overzicht

Reizen, reflecteren en resetten!


Merlin’s Cave

Of je nu wilt of niet, de magie van Cornwall laat niemand onberoerd. De deuren in je geest gaan als vanzelf open en je gaat daarmee deze dagen onderzoeken wat je in je leven wilt veranderen en je gaat daar ook echt stappen in zetten. Aan de hand van je energiebalans (waar loop je op leeg in je leven, wat vervult je juist?) ga je na wat wilt veranderen in je leven. Welke besluiten zijn hier nodig? Hoe kun je deze ook echt nemen? Hoe kun je met deze nieuwe inzichten je levenspad vervolgen, heel dicht bij jezelf en met het volste vertrouwen?


St. Nectan’s Kieve

Deze reis is een mix van reizen, lessen en retraite. Er is les met allerlei intuïtieve en reflecterende oefeningen, dit doen we iedere dag en regelmatig starten we binnen in de heerlijke cottages van Trevadlock Manor aan de rand van het prachtige Bodmin Moor. Daarnaast benutten we volop de kracht en de wijsheid van het prachtige Cornwall. De hele streek barst van de krachtplekken met allemaal andere kwaliteiten. Er zijn plekken die uitnodigen tot reflectie of juist tot loslaten en weer andere om je verbinding met het grotere geheel te versterken, of plekken die alles laten zien over in je kracht staan of juist over loslaten, vertrouwen en overgave. Omdat we hier steeds gericht op concentreren, zorgen deze plekken er uiteindelijk ook voor dat transformaties en veranderingen, waar je misschien al een tijd naar uitkeek, ook echt gebeuren en diep doorwerken.

Een greep uit de plaatsen, die we aandoen:

Tintagel (volgens de verhalen het geboortekasteel van koning Arthur), de spectaculair gelegen Merlin’s Cave, de vreemde gestapelde stenen van de Cheesewring en de drie steencirkels van The Hurlers bij The Minions, Boscastle en omgeving (waterval van St. Nectan’s Kieve, prehistorische labyrint inscriptie, een groot berenhoofd in het landschap), een oud kluizenaarsverblijf hoog in een rots en in het uiterste westen van Cornwall Mt. St. Michael (het bijna evenbeeld van Mt. St. Michél in Normandië), de steencirkel van Boscawen-un, de healing steen van Men-an-Tol en terug via Land’s End.


Men-an-Tol (Foto Wikipedia)

Het zijn dagen om in alle rust en stilte en uit de waan van de dag te reflecteren op waar je staat en heen gaat, om te genieten van het Engelse land, de tea met scones, het zelf gemaakte English Breakfast, je medereizigers en om het gewoon goed te hebben.

Deze manier van reizen is in de loop van de tijd naast een van de allerleukste ook een uiterst effectieve en krachtige versneller van persoonlijke transformaties gebleken.

We vliegen op Bristol, daar huren we gezamenlijk een busje en rijden dan zuidwestwaarts. We overnachten in Trevadlock Manor, heerlijke cottages. Je hebt hier een eigen kamer. We ontbijten in de huisjes en regelen dit zelf.  De lunch zal zo nu en dan daar ook zijn of in het veld of in een lokale pub. Wat betreft het avondeten geldt het zelfde. Er mogelijkheid tot koken, maar soms zal de sfeer meer buitenshuis eten zijn…

[table id=55 /]

PRAKTISCHE GEGEVENS